Om Oss

 

 

Jag som driver den här sidan heter Ragnar Odenberg och är möjligtvis en av de största flygentusiasterna i Sverige. Jag själv har flygcertifikat för mindre flygplan och är med i en flygklubb. Jag har alltid varit intresserad av flygplan och egentligen allt som har med att flyga att göra och länge drömde jag om att bli pilot, men av olika anledningar blev det inte så.

Jag själv bor i närheten av Storumans flygplats och tyckte att det var mycket tråkigt att flygplatsen lades ner, även om jag självklart har förståelse för anledningarna. Men jag vill inte att Storuman flygplats ska dö ut helt ur folkets minne och därför vill jag driva den här sidan vidare för alla som är lika intresserade av flyg och flygtrafik som jag.

Förmedla intressant och viktig information

Många människor är det som flyger, men få är det som faktiskt vet så mycket fakta om flygplan och flygtrafik. Jag märker dock att det faktiskt finns en stor nyfikenhet och många undrar saker som hur snabbt ett flygplan kan färdas, hur mycket ett flygplan väger och inte minst hur många flygplan som störtar.

Därför vill jag på den här sidan förmedla grundläggande fakta och information på ett enkelt och lätt tillgängligt sätt, för att du ska kunna få svar på dina nyfikenhetsfrågor.

Förutom fakta om självaste flygplanen och flygresorna vill jag också här kunna förmedla information om saker som är viktiga för dig som resenär att ha koll på, exempelvis vad som händer om du missar ditt anslutningsflyg eller när du kan boka den billigaste resan.

Flygbranschen kan ibland kännas snårig, och det finns många saker man behöver ha koll på för att inte något ska gå fel på resan.

Jag hoppas att du kommer att ha mycket nöje av den här sidan!